Luxe Treinreis India

Reisduur : 7 nachten / 8 dagen
Reisschema : Delhi - Jodhpur - Udaipur - Chittorgarh - Sawai Madhopur - Jaipur - Khajuraho - Varanasi - Agra - Delhi

Dag 1 : Delhi: The Heart of India De stad toont duidelijk de invloed van het oude Mughal-tijdperk en de grootstedelijke vooruitzichten van vandaag. Als hoofdstad van het land heeft Delhi een prominente plaats in cultuur en toerisme. U vindt de beste hotels en winkelcentra samen met de oude structuren en tuinen in contrast om u verrukt te laten.

Dag 2 : Jodhpur: The Blue City
De stad Jodhpur, Rajasthan zal je zeker naar een andere dimensie brengen. De plaats wordt met recht de "Blauwe Stad" genoemd met de muren van de huizen getint in blauw. Verder laten de bazaars het kleurrijke aanbod van waren zien en de specerijen bevestigen de geanimeerde aard van de plek. Het uitzicht op het imposante Mehrangarh-fort is het hoogtepunt van de stad.

Dag 3 : Udaipur: The City of Lakes
De bezoekers worden verleid met de prachtige paleizen en vestingwerken, Udaipur, Rajasthan is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen. Ook bekend als de "stad van het meer", is het verzegeld in de sfeer van romantiek. De plaats is prachtig opgezet temidden van de Aravalli-heuvels met drie verbindende meren. Kleurrijke Udaipur is nog een ander voorbeeld van het gevarieerde gebied in Rajasthan.

Dag 4 : Sawai Madhopur: A Tiger Lover's Paradise
Het bereik van de activiteiten voor de bezoekers van Rajasthan gaat verder, Sawai Modhpur biedt je gemakkelijk de spannende ervaring van wildlife safari. Wereldberoemd Ranthambore National Park, waar tal van exotische dieren huizen, ligt bijna. Ook de UNESCO-werelderfgoed van het historische Ranthambore Fort verbetert tot aan de attractie. De hoofdstad van Rajasthan wordt ook wel de "roze stad" genoemd vanwege de kleur van de stenen die zijn gebruikt om deze ommuurde stad te bouwen. De cultuur en het erfgoed van de plaats zijn opmerkelijk, vertegenwoordigd door de prachtige paleizen, haveli's en forten. De bazaars van Jaipur exposeren hun beroemde blokprints, Jewelries en kamelenhuid merchandises.

Dag 5 : Khajuraho: A Medieval Marvel
De hindoeïstische en jain-tempels die worden geteld als de UNESCO-erfgoedsite zijn gebeeldhouwd met prachtige maar erotische sculpturen. Deze beeldjes tonen de viering van erotiek van de Kamasutra (erotica). Khajuraho ligt in Madhya Pradesh en heeft het Vindhya-gebergte als achtergrond, waardoor het er fascinerend uitziet.

Dag 6 : Varanasi: The Quaint Temple Town
Een van de heiligste plaatsen van de hindoes, Bhuddisten en Jains ligt aan de oevers van de Ganges in Uttar Pradesh. Oude paleizen, tempels en terrassen grenzen aan de oevers die verbonden zijn met een reeks stenen treden. Varanasi trekt vooral hindoeïstische pelgrims aan om te baden in het heilige water van Ganga. De bazaars zijn chaotisch en de religieuze rituelen worden krachtig uitgevoerd.

Dag 7 : Agra: De stad van keizers
Beroemd om de ingewikkelde en prachtige architecturen, is Agra de thuisbasis van de wereldberoemde bestemming de "Taj Mahal". Deze stad ligt aan de oevers van de Yamuna-rivier, Uttar Pradesh. Agra was de voormalige hoofdstad van India tijdens het Mughal-tijdperk, dus heeft de prachtige kunstwerken voor ons achtergelaten om hun lofprijzing te bekijken en te zingen.

Dag 8 : Delhi: The Heart of India