Religieuze Reizen India

Reisduur : 5 nachten / 6 dagen
Reisschema : Haridwar - Guptkashi- Kedarnath - Badrinath - Rudraprayag - Haridwar

Dag 1: Haridwar - Guptkashi (206 km / 7 tot 8 uur)
Aankomst in Haridwar en ga dan verder naar Guptkashi. Bij het bereiken van Guptkashi inchecken bij een geboekte hotel en settelen. Zorg dat je medische check-up gedaan wordt voor je volgende dagtocht naar Kedarnath. Ga terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 2: Guptkashi- Gaurikund- Kedarnath (35 km en 17 km trektocht)
Vandaag ontbijten, uitchecken bij het hotel en ga meteen naar Gaurikund, de belangrijkste uitvalsbasis voor een trektocht naar het heiligdom van Kedarnath. Of je kunt een palki huren of een paard of een trektocht maken naar Kedarnath. Onderweg, met aanhoudende gezangen van Jai Bholenath, stuit je op de Mandakini River Stream (een zijrivier van Ganga die begint bij Kedarnatha en passeert door Gaurikund), opvallende bergen en weelderige groene jungles, waardoor Kedarnath een waar paradijs wordt. Bij het bereiken check je in regeringskampen of cottages. Neem je diner en geniet van een comfortabel verblijf in het kamp.

Dag 3: Kedarnath- Gaurikund- Guptkashi (17 km trektocht en 35 km rijden)
Op de derde dag, opstaan ​​'s ochtends vroeg, neem bad en ga naar Kedarnath-heiligdom rond 04.45 uur. Woon de 'Abishekam' bij, de aanbiddingsceremonies van Shiva. Bied oprechte gebeden in het heiligdom aan en ontvang de zegeningen van Lord Shiva. Nadat je alle darshans hebt voltooid, ga je terug naar het kamp van de regering en pak je je bagage in. Begin je terugreis van Kedarnath naar Gaurikund. Na het bereiken van Gaurikund reis je naar Guptkashi. Rij terug naar je hotel, neem het avondeten en slaap.

Dag 4: Guptkashi- Joshimath- Badrinath (190 km / 7 tot 8 uur reis)
Vandaag, 's ochtends ontbijt, uitchecken om 08:00 uur vanuit het hotel en vertrek via Joshimath naar Badrinath. Bij aankomst in Badrinath, inchecken bij een hotel en wat lichte snacks nuttigen. Daarna, in de avond, ga je verder naar het heiligdom van Badrinath. Maar daarvoor moet je een bad nemen in de goddelijke Tapt Kund, een warmwaterbron. Badrinath is een van de belangrijkste hindoeïstische pelgrimsoorden, opgedragen aan Heer Vishnu. Het heilige heiligdom is ongeveer 15 meter hoog en de belangrijkste godheid in de tempel is van Heer Vishnu, een zwarte stenen beeld-Saligram-steen in de vorm van Badrinarayan.

Dag 5: Badrinath- Joshimath- Rudraprayag (165 km / 5 tot 6 uur rijden)
Op de vijfde dag van je Goddelijke Do Dham Yatra, breng je een bezoek aan het heiligdom van Badrinath. Klaar met al je puja en darshan, keer terug naar het hotel voor ontbijt en verder vertrek je naar bezienswaardigheden in Badrinath. U kunt een bezoek brengen aan het Mana-dorp, Ganesh Gufa, de tempel Mata Murti en Vyas Gufa. Later, in de middag, reis je via Karanprayag terug naar Rudraprayag. Rudraprayag is een vrome stad, bekend om zijn heilige rivieren Alaknanda en Mandakini. Bij het bereiken van de Rudraprayag, check-in in een vooraf gereserveerd hotel en loszitten. De rest van de dag is vrij te besteden, u kunt het in de hotelkamer doorbrengen of u kunt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Geniet van je diner in het hotel en slaap.

Dag 6: Rudraprayag- Rishikesh- Haridwar (160 km / 5 tot 6 uur rijden)
Vandaag ontbijten en meteen naar Rishikesh rijden. Rishikesh is een heilige stad die is gezegend met een aantal gerenommeerde ashrams en yogacentra. Bij uw aankomst in Rishikesh bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden: Ram Jhula en Laxman Jhula, de twee hangende bruggen.