Rondreis India

Reisduur : 10 nachten / 11 dagen
Reisschema : Delhi – Shimla - Kufri – Manali - Rohtang Pass - Dharamshala - Dalhousie - Chandigarh

Dag 1 - Delhi - Shimla
Bij uw aankomst op New Delhi Airport / Treinstation, wordt u ontvangen door onze vertegenwoordiger, die u zal helpen bij uw transfer naar Shimla met de auto, die ongeveer 8 uur zal duren. Shimla, de hoofdstad van Himachal Pradesh, wordt liefdevol de "Queen of the Hills" genoemd. Deze plek is geliefd bij bezoekers door het adembenemende landschap en de ontspannen sfeer. Op uw gemak kunt u de nabijgelegen plaatsen verkennen, zoals de Mall, de Ridge en anderen. Geniet van je verblijf 's nachts.

Dag 2 - Reis naar Kufri
Na een stevig ontbijt kunt u een dagje naar Kufri gaan, op ongeveer 13 km afstand. Het schilderachtige stadje Kufri is een ultieme vakantiebestemming waar u kunt genieten van de sensatie van een yak- en paardrit. Avonturiers kunnen hun dosis adrenaline krijgen door te wandelen naar de Mahasu Peak. Kom winters, en de plaats verandert in een ski-retraite. Men kan ontspannen wandelen in de Mall Road terwijl u tal van andere toeristische activiteiten doet. Een overnachting in Shimla.

Dag 3 - Shimla - Manali (circa 250 km / 06 uur)
Geniet van een heerlijk ontbijt en begin je rit naar Manali, een bergstation dat door iedereen erg geliefd is. Bij aankomst vult u de incheck- en andere formaliteiten in bij het hotel. Je hebt de hele avond voor jezelf, geniet ervan op je eigen gemak. De vele attracties van Manali lokken het hele jaar door huwelijksreizigers en vakantiegangers. Geniet van je verblijf 's nachts.

Dag 4 - Bezoek aan Rohtang Pass
Na een aangenaam ontbijt kunt u een excursie naar Rohtang Pass maken. Rohtang Pass, gelegen op ongeveer 50 km van Manali, is een van de meest betoverende bestemmingen die het bezoeken waard zijn. De route van Snow Valley, Manali-Rohtang Pass, fascineert een reiziger naar het zenit. Huur snowboots en body-suit, verkrijgbaar bij elke winkel onderweg. Deze plaats, gelegen op een hoogte van 3.977 m, biedt ongelooflijke uitzichten voor een toeschouwer. Keer terug naar Manali tegen de avond. Geniet van een wandeling op de Mall Road, gevolgd door een overnachting.

Dag 5 - Bezienswaardigheden in Manali
Op dag 5, na een heerlijk ontbijt, ga je op pad om de beroemde toeristische attracties van Manali te bezoeken. Je kunt kiezen om te genieten van avontuurlijke activiteiten zoals paragliding, zorbing, enz. Breng dan een bezoek aan het Tibetaans klooster, de natuurlijke bronnen en zandsteentempels in Vashist Village, de Hadimba Devi-tempel en de Manu-tempel, opgedragen aan Sage Manu. Je hebt de hele avond voor jezelf, gevolgd door een overnachting.

Dag 6 - Manali - Dharamshala (circa 240 km / 06 uur)
Geniet van je ontbijt en ga vervolgens naar Dharamshala. Geniet van de prachtige vergezichten verspreid over de hele weg. Nadat u in Dharamshala bent aangekomen, dient u de incheckformaliteiten in het hotel af te handelen. De avonden kunt u doen zoals u wilt. Het charmante stadje Dharamshala wint de harten van toeristen door het weelderige groen, betoverende landschap, ongerepte lucht en dichte bossen. Hier overnachten.

Dag 7 - Dharamshala
Na een stevig ontbijt kunt u enkele van de beroemde attracties van Dharamshala tegenkomen. Een daarvan is het Tibetan Medical Center for Cancer, bekend om het genezen van verschillende kwalen met behulp van zeldzame boeddhistische medicijnen. Bezoek dan de kerk van St. John, een Anglicaanse kerk ook bekend als St. John in de wildernis. Je kunt de avond doorbrengen als je zin hebt. Geniet van je overnachting.

Dag 8 - Dharamshala - Dalhousie (ong. 120 km / 04 uur rijden)
Na het ontbijt kunt u doorgaan met de uitcheckformaliteiten. Rijd dan naar Dalhousie, een prachtig bergstation. Vul de incheckformaliteiten bij het hotel in bij aankomst. Je hebt de hele avond voor jezelf. Genoemd naar Lord Dalhousie, die deze plaats als zomerverblijf heeft gevestigd, is het gemakkelijk om aan zijn natuurlijke charmes te bezwijken. Je kunt deze prachtige plek op eigen gelegenheid verkennen. Geniet van een overnachting in Dalhousie.

Dag 9 - Dalhousie
Na een aangenaam ontbijt maakt u zich klaar voor een aantal spannende bezienswaardigheden in Dalhousie. Bezoek attracties zoals Panchpula, een prachtige picknickplaats, Subhash Baoli, vernoemd naar de vrijheidsstrijder Subhash Chandra Bose en Bara Pathar, een tempel die is gewijd aan de Bhulwani-tempel. Andere bezienswaardigheden zijn de St. John's Church en de Bakrota Hills, die een panoramisch uitzicht op de omgeving bieden. Volg het met een overnachting in Dalhousie.

Dag 10 - Dalhousie - Chandigarh (circa 315 km / 07 uur)
Na je ontbijt, ga je naar Chandigarh. Chandigarh, gelegen aan de voet van de enorme Shivalik Range, staat bekend om zijn elegante bouwwerken en verzorgde tuinen. De 47 sectoren zijn efficiënt verbonden via goed geplande wegen. De prachtige parken, perfect geplande gebouwen, congressen en straten getuigen van een stad die is ontworpen door architectonische perfectie. Bezoek het Government Museum & Art Gallery in Chandigarh, een plaats die een prachtige collectie miniatuurschilderijen, Gandhara-periode, stenen sculpturen, munten en decoratieve kunst tentoonstelt. Het International Dolls Museum in Chandigarh, gelegen aan Bal Bhawan, is een andere fascinerende attractie. Volg dit met een overnachting.

Dag 11 - Chandigarh - Delhi Departure (ong. 06 uur)
Ga naar New Delhi Airport voor uw verdere bestemming.