Vakantiebestemmingen Agra india

Taj Mahal is het meest uitzonderlijke monument dat India binnen zijn elegante territorium omvat. De weergaloze schoonheid die alle bezoekers fascineert intrigeert de toeschouwers en maakt ze nieuwsgierig naar de geschiedenis en de opkomst ervan. Er zijn veel vragen die bij een toerist opkomen bij het uitchecken van dit monument waarvan we hier een aantal proberen te beantwoorden, zodat je voldoende kennis over dit internationale wonder kunt krijgen nog voordat je het persoonlijk hebt gezien. Legenden zeggen dat het huis van de barstende glorie Taj Mahal een mausoleum was dat gebouwd was door de eminente Mughal-keizer Shahjahan. Om u een idee te geven van dit internationale wonder, geven we u een korte introductie van de site van deze prachtige toerist. Taj Mahal is het meest glorieuze mausoleum ter wereld dat is ontstaan ​​uit opdracht van de eminente Mughal-keizer Shahjahan. De wens om een ​​wereldwonder te bouwen werd in zijn hart gewekt nadat hij zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal een belofte had gedaan. Mumtaz op haar sterfbed vroeg aan zijn keizerlijke echtgenoot om een ​​koepel over haar lichaam te bouwen die hun verhaal over pure liefde zou herdenken. Om deze wens van zijn geliefde vrouw te vervullen, gaf Shah Jahan opdracht om een ​​wonder te bouwen wiens prachtige schoonheid onnavolgbaar zou zijn en het resultaat was de Taj Mahal.

Taj Mahal Agra
De Taj Mahal is de belichaming van Mughal-kunst en een van de beroemdste gebouwen ter wereld. Toch zijn er weinig serieuze studies van gemaakt en geen volledige analyse van de architectuur en betekenis ervan. Ebba Koch, een belangrijke geleerde, heeft het complex mogen opmeten en werkt al dertig jaar aan de paleizen en tuinen van Shah Jahan en aan de Taj Mahal zelf - het graf van de keizerlijke vrouw, Mumtaz Mahal - voor een decennium. Het graf is de vertegenwoordiging van het huis van de koningin in het paradijs, en de omgeving was gebaseerd op de paleistuinen van de grote edelen aan beide zijden van de rivier in Agra, India. Je zult het hele complex van de Taj Mahal verkennen met een uitleg van elk gebouw en een beschrijving van de stedelijke omgeving van het mausoleum, het ontwerp en de constructie, de symbolische betekenis en de geschiedenis tot op de dag van vandaag.

Agra Fort
Het fort van Agra is het belangrijkste fort van India, de grote mughals: Babur, Humayun, Akbar, Jahangir, Shah Jehan en Aurangzeb hebben hier gewoond en het land werd van hieruit geregeerd. Het bevatte de grootste schatkist en munt van de staat. Het werd bezocht door buitenlandse ambassadeurs, Travellers en de hoogste hoogwaardigheidsbekleders die hebben deelgenomen aan het maken van de middeleeuwse geschiedenis van India. Geen ander fort uit India had deze eer.

Fatehpur Sikri
Fatehpur Sikri is een fascinerende spookstad gebouwd in de 16e eeuw; 37 km van Agra Akbar de grote, die op 26 jaar geen erfgenaam had, stichtte deze historische site. Fatehpur Sikri Hij ging naar een heilige, Shaikh Salim Chishti die in een stad woonde genaamd Sikri. Zijn zegen gaf Akbar 3 zonen. Als een gebaar bouwde Akbar een hele nieuwe stad in Sikri. Akbar noemde zijn nieuwe hoofdstad Fatehpur Sikri of de City of Victory Fatehpur Sikri is een van de mooiste voorbeelden van Mughal-architectonische pracht op zijn hoogtepunt. Het werd gebouwd tussen 1569 en 1585 en was bedoeld als de gezamenlijke hoofdstad van Agra, maar werd al snel verlaten omdat het watersysteem geen bewoners kon ondersteunen. Het bleef meer dan 400 jaar onaangeroerd en zijn paleizen zijn een overblijfsel van de extravagantie van de Mughals. Fatehpur Sikri is het beste voorbeeld van het hoogtepunt van de hindoeïstische en islamitische architectuur. De Fatehpur Sikri-moskee is naar verluidt een kopie van de moskee in Mekka en heeft ontwerpen, afgeleid van de Perzische en Hindoeïstische architectuur. Hierna werd binnen 20 jaar de hoofdstad van Mughals verplaatst naar Lahore

Baby Taj Agra
Gelegen in dezelfde stad als de Taj Mahal zelf, is de Baby Taj een prachtig voorbeeld van zowel de geschiedenis als de architectuur van het land. Tijdens de vrije tijd (voor toeristen) toen ik in India was, was dit een geweldige tijd om een aantal van de kleinere attracties in Agra te bezoeken, zoals de Baby Taj. Er zijn altijd mensen in de Taj zelf, maar toen ik de Baby Taj bezocht was het bijna helemaal leeg en het was een overweldigende en mooie ervaring.

Buland Darwaza Agra
Buland Darwaza, de triomfantelijke poort, werd in 1601 opgericht door Akbar ter herdenking van zijn overwinning op Khandesh en Ahmednagar in Zuid-India. Buland Darwaza is de grootste monumentale structuur van Akbar's volledige regering. Zelfs nu heeft het geen parallel en is het de grootste, hoogste en meest statige in heel India. In zijn eigen klasse is het een van de grootste ter wereld. Hier zijn marmer en zandsteen gebruikt in een effectieve combinatie in de decoratie, die alleen de metselaars uit de Mughal-periode wisten. Het ingelegde marmeren werk in de bogen en de hindoeïstische architectuurstijl in de galerij boven de ingang zijn een bezoek waard. De totale hoogte van de poort boven de stoep is 176 ft.

De grote poort zelf is vrij eenvoudig. De drie horizontale panelen van buff stone die in Badshahi Darwaza te zien zijn, zijn hier ook aanwezig. De effen rode zandstenen borstweringen zijn ingelijst in wit marmer met een bloemachtig ornament ingelegd in wit marmer aan de top van de boog, en een vlakroze rozet, gecentreerd met het smalle paneel erboven, aan weerszijden. Het cusped ornament, groot en vet in feite, maar klein en delicaat gezien van onderaf, wordt onder de veer van de boog gedragen. Twee stukken zijn afgebroken vanaf de linkerkant en acht van rechts. Bezoekers van de Poort zullen merken dat tot anderhalve meter voorbij het bereik van de mens de deur is bedekt met hoefijzers van ander trekrunderen. In de volksmond worden ze verondersteld vast te zitten op de poort voor geluk door eenvoudige toegewijde boeren om de zegeningen te zoeken, van de heilige sjeik Salim Chisti. De praktijk van vergelijkbare aard is nog steeds actueel, van het binden van draden of stukken doek aan de schermen in het graf van de sjeik voor de vervulling van geloften, met name door onvruchtbare vrouwen.

Jama masjid Agra
Jami Masjid, ook bekend als Jama Masjid, is een van de grootste en grootste gebouwen in Fatehpur Sikri. De moskee wordt Jama Masjid genoemd, wat in de islamitische wereld een gebruikelijke naam is voor de belangrijkste moskee van de stad. Het woord is afgeleid van het Arabisch, wanneer het letterlijk de vrijdagmoskee betekent. De Arabische naam voor vrijdag is de Dag van de Congregatie en moskee betekent een plaats van prostratie en vandaar de naam. Deze moskee is een treffend voorbeeld van de vermenging van de Saraceense en hindoeïstische architectuurstijlen. Vanwege zijn enorme structuur die zeer indrukwekkend is, wordt het beschouwd als een van de mooiste exemplaren in zijn soort in India. Hoewel het heiligdom rijkelijk is versierd en uitbundig is gebeeldhouwd, kan het toch niet worden vergeleken met de delicaatheid van het ontwerp van de Jama Masjid in Delhi. In het centrum is een verharde open baan voor congregatie. Kloosters omringen het aan drie zijden doorboord door twee poorten naar het oosten en zuiden. De eerste heette King's gateway toen keizer Akbar door deze poort liep op zijn weg van de koninklijke paleizen naar de Jami Masjid en de laatste is de beroemde Buland Darwaza of de poort van de overwinning. Het heiligdom bezet het westelijke uiteinde van de vierhoek en wordt bekroond door drie massieve koepels. De grote zalen aan weerszijden van de centrale kamer met majestueuze pilaren van hindoe-stijl en de hele westelijke muur met arcaden rijk versierde bogen maken de plek het meest imposant. Wanneer men de gewelfde gebedsruimte binnengaat, ziet men dat de uiterlijke vorm van het gebouw recht doet aan zijn prachtige interieur. Het buitengewone schilderij op de enorme koepel is een sierlijk voorbeeld van Perzische stijl.

Memtabh Bagh
Mehtab Bagh is een charbagh-complex in Agra, Noord-India. Het ligt ten noorden van het Taj Mahal-complex en het Agra-fort aan de overkant van de Yamuna-rivier, in de uiterwaarden. Het tuincomplex, vierkant van vorm, meet ongeveer 300 bij 300 meter en is perfect uitgelijnd met de Taj Mahal aan de overkant. Tijdens het regenseizoen wordt de grond gedeeltelijk

Akbar's Tomb Agra
Het Akbar's Tomb ligt op Sikandra, 4 km ten noordoosten van Agra. De architecturale stijl van deze tombe is uniek en maakt het waard om getuige te zijn. Heel anders dan bijna alle andere graven van de Mughals, het is inderdaad fascinerend en de moeite waard. Je kunt een soort samensmelting van verschillende stijlen van architectuur zien.