Vakantiebestemmingen kerala india

Kerala is een perfecte bestemming voor natuur, cultuur en ontspanning. Met zijn relaxte strandgezicht, wuivende olifantenritten en zachte houseboatcruises langs tropische binnenwateren, zul je snel merken waarom National Geographic Traveler Kerala een van de tien Paradise Found 'heeft gemaakt. Er zijn veel fascinerende elementen die Kerala tot een ideale vakantiebestemming voor gezinnen maken. Alle Kerala Tour-arrangementen zijn individuele tours met privé-auto's en exclusieve woonboten. Van hen verleiden de dichte bossen met kokospalmen veel mensen over de hele wereld. De gastvrijheid van de keralieten zorgt ervoor dat mensen vaak naar Kerala gaan. Het alfabetiseringspercentage is hier bijna 100%, de enige staat die alle literatoren in India heeft. Kerala Tour Packages heeft de National Tourism Award gewonnen van de Indiase overheid voor de categorie Beste inkomende touroperator in Kerala, India voor de kwaliteit en uitstekende vakantiepakketten die zijn voorbereid en uitgevoerd voor een groot aantal toeristen vanuit de hele wereld naar India.

Wayanad Tour
De naam Wayanad is afgeleid van de uitdrukking 'Wayalnadu', wat een land van rijstvelden betekent. het Kabini-riviersysteem van Wayand is de eeuwige bron van water voor Cauvery. Deze wijk geniet van de schoonheid van een prachtig landschap. Het is bedekt met dichte bossen varieert tussen 700 en 2100 m boven de zeespiegel. Het Banasura-project in dit district bezit een exclusieve aarddam die de grootste in India en de op één na grootste ter wereld zal zijn. Dit is ook het land van stammen met de hoogste concentratie tribale bevolking in Kerala. Er zijn een aantal oude tempels, rotsgrotten met betrekking tot het tijdperk van de steentijd, kerken, moskeeën en antieke monumenten.

Munnar-tour
Munnar ligt aan de samenvloeiing van drie bergstromen - Mudrapuzha, Nallathanni en Kundala. 1.600 m boven de zeespiegel was dit heuvelstation ooit het zomerverblijf van de voormalige Britse regering in Zuid-India. Uitgestrekte theeplantages, prentenboeksteden, kronkelende straatjes en vakantiefaciliteiten maken dit een populaire badplaats. Een van de exotische flora in de bossen en graslanden hier is de Neelakurinji. Deze bloem die eens in de twaalf jaar blauw in de bergen baadt, bloeit daarna in 2018. Munnar heeft ook de hoogste top in Zuid-India, Anamudi, die meer dan 2695 meter hoog is. Anamudi is een ideale plek om te wandelen. Laten we nu enkele van de opties in en rond Munnar verkennen die reizigers voldoende mogelijkheden bieden om te genieten van het betoverende hillstation van Munnar.

Athirappilly Tour
Op een afstand van 32 km van Chalakudy, 73 km van Kochi, 59 km van Thrissur, 100 km van Munnar, 122 km van Kottayam, 170 km van Kozhikode, 174 km van Coimbatore en 269 km van Trivandrum, zijn Athirapally Watervallen een van de beste watervallen in India en een van de meest bekende toeristische plaatsen in Kerala en een van de populaire weekenduitstapjes vanuit Kochi, Coimbatore en Munnar. Dit zijn prachtige watervallen op de Chalakudy-rivier bij de ingang van de Sholayar-heuvelrug in het Thrissur-district. Deze waterval valt van een hoogte van 80 voet door verschillende parallelle stromen die een grote landschappelijke schoonheid bieden. In het moessonseizoen krijgt het water kracht en alle stromen komen samen en lijken op Niagara Falls. Dit is de grootste watervallen in Kerala en staat bekend om zijn natuurschoon. Men kan de top van Athirapally Falls bereiken met ongeveer 15 minuten lopen vanaf de ingang van de waterval. Het biedt een spectaculair uitzicht op de Sholayar-heuvels en een uniek uitzicht op de watervallen vanaf deze plek. Ongeveer 10-15 minuten trek naar beneden vanaf de top van de waterval brengt u naar de bodem van de watervallen waar de grootste schoonheid van de watervallen kan worden ervaren. Zwemmen is mogelijk in de beek aan de voet van de watervallen van Athirappilly. Beneden van de waterval gaat de stroom verder als de Chalakudy-rivier die uiteindelijk de Arabische Zee in loopt. Deze rivier is een hotspot voor biodiversiteit met 85 soorten zoetwatervissen die er leven. Het Athirapally Forest is ook de natuurlijke habitat van verschillende soorten zoals de grote neushoornvogel, Malabar-bonte neushoornvogel, Malabar grijze neushoornvogel, Indiase grijze neushoornvogel, Aziatische olifant, tijger, luipaard, bizon, sambar en leeuwstaartmakelaar. De watervallen van Vazhachal, Charpa Falls, Anakkayam, Sholayar Dam, Valparai en Malayattur Wildlife Sanctuary zijn de nabijgelegen plaatsen om te bezoeken in Athirapally. Het biedt ook avontuurlijke activiteiten zoals raften op de rivier, wandelen, etc. Chalakudy (32 km) is de dichtstbijzijnde kruising met Athirapally en is verbonden door een bus met Thrissur (55 km), Kochi (73 km) en Palakkad (110 km). Men kan een openbaar / privévoertuig vanuit Chalakudy nemen om Athirapally te bereiken. De luchthaven van Cochin is de dichtstbijzijnde luchthaven naar Athirapally, die op 40 km afstand ligt. Kochi en Thrissur zijn twee belangrijke knooppunten van spoorwegen in de buurt. Het dichtstbijzijnde treinstation is het treinstation Chalakudy op 32 km van Athirapally.

Kumarakom Tour
Op 16 km van Kottayam, 56 km van Kochi, 36 km van Alleppey, 135 km van Munnar en 164 km van Trivandrum, Kumarakom is een cluster van kleine eilandjes aan het Vembanad-meer in Kerala. Kumarakom, ook bekend als de koningin van Vembanad, is de meest bekende bestemming in Kerala Backwaters voor de traditionele woonboottocht en het is een van de meest bezochte toeristische plaatsen in de staat Kerala. Dit is ook een van de ideale weekenduitstapjes vanuit Kochi & Trivandrum. De grond van Kumarakom is uiterst vruchtbaar vanwege de nabijheid van waterbronnen, wat heeft geleid tot de groei van een grote verscheidenheid aan flora in Kumarakom, met name de mangrove- en kokospalmen. Kumarakom is een ongelofelijk mooi paradijs van mangrovebossen, smaragdgroene rijstvelden en kokospalmen. Het is ook beroemd om Ayurvedische massages, yoga, meditatie, varen, vissen en zwemmen. De naam Kumarakom is afgeleid van de godheid van een oude tempel Kumaran. Arundhati Roy, auteur van de Booker Prize-winnende The God of Small Things uit 1997, groeide op in het nabijgelegen dorp Aymanam. Om de ecologie van de plaats te beschermen, heeft de Kerala-regering Kumarakom uitgeroepen tot een speciale toeristische zone. Kumarakom herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Kumarakom Bird Sanctuary is een bekend vogelreservaat waar vele soorten trekvogels naartoe reizen. Zilverreigers, darters, reigers, wintertalingen, watervogels, koekoek, wilde eenden en trekvogels zoals de Siberische ooievaar bezoeken hier in kudden en zijn een fascinatie voor de bezoekers. Een kanotocht van twee uur wordt georganiseerd en kan het beste 's avonds of in de vroege ochtend worden ondernomen.

Alappuzha Tour
Alleppey, genaamd Alappuzha, is gebouwd in de 9e eeuw na Christus en ligt aan de rand van het grote Ashtamudi-meer. Met de Arabische Zee in het westen en een enorm labyrint van meren, lagunes en verschillende zoetwaterrivieren die er doorheen kruisen, is Alappuzha een district met een immense natuurlijke schoonheid. Gerelateerd aan het Venetië van het Oosten door reizigers uit de hele wereld, deze Backwater Country is ook de thuisbasis van een breed scala aan dieren en vogels. Het is altijd geëerd als een unieke plaats in de maritieme geschiedenis van Kerala vanwege de nabijheid van de zee. Alleppey heeft naam gemaakt in de commerciële wereld als 's werelds belangrijkste leverancier van kokos. Vandaag de dag is Alleppey ontstaan als Backwater Tourist Centre, en wenkt elk jaar duizenden buitenlandse toeristen. Alleppey is ook beroemd om zijn Boat races, Houseboat Holidays, Beaches, Marine Products en Coir Industry. Elk jaar, tijdens augustus-september, wordt Alleppey wakker met de pulserende Nehru Cup Snake Boat Race, een unieke watersport voor Kerala.

Kovalam Tour
Kovalam biedt een uitstekende diversiteit met Kovalam-strand voor alle wensen en gelegenheden. Drie kromme gevormde stranden, vervreemd van steenachtige uitstulpingen, van de belangrijkste attractie van deze kustplaats. Gesteund door steile oprijzende landtongen en bedekt met vruchtbare kokospalmen, de stranden, met name het meest zuidelijke deel van het vuurtorenstrand. Het is ook bekleed met een groot aantal winkels en hutten met allerlei soorten diensten; het creëren van een onmiskenbare resort-atmosfeer. Curio-winkels, straatventers van Kashmiri en Tibetaanse producten, geldwisselaars en strandwinkels, tussen het overschot aan restaurants en hotels, doen stevige zaken tijdens het hoogseizoen. De zeehaven van Vizhinjam ligt op ongeveer 3 km afstand en staat bekend om zijn speciale vissoorten, oude hindoetempels, grote kerken en een moskee. De voorgestelde internationale transzendingsterminal bij Vizhinjam ligt ook dicht bij Kovalam. Kovalam was een van de meest bekende reiships in India. Het heeft nog steeds een hoge rang onder toeristen, die voornamelijk uit Europa en Israël aankomen. Kovalam vindt een nieuwe implicatie in het licht van verschillende Ayurvedische salons en heilzame en renaissancistische resorts die een breed scala aan Ayurvedische behandelingen voor toeristen bieden. Het strand van Kovalam staat niet alleen bekend om zijn schoonheid, maar ook om de entertainmentprogramma's en sportactiviteiten op het strand. Een van de populairste activiteiten op Kovalam Beach is om van het strandvuur te genieten met je vrienden of familie. Het vuur op het strand en vreugdevuren worden meestal genoten en gepromoot door lokale en buitenlandse toeristen.

Kochi Tour
Kochi (koloniale naam Cochin) is een levendige stad gelegen aan de zuidwestkust van het Indiase schiereiland in de adembenemend mooie en welvarende staat Kerala, geprezen als 'God's Own Country'. Het strategische belang ervan door de eeuwen heen wordt onderstreept door de sobriquet Koningin van de Arabische Zee. Informeel wordt Cochin ook wel Gateway to Kerala genoemd. Sinds onheuglijke tijden hebben de Arabieren, Britten, Chinezen, Nederlanders en Portugezen onuitwisbare sporen nagelaten in de geschiedenis en ontwikkeling van Cochin. Door de jaren heen is Cochin ontstaan ​​als de commerciële en industriële hoofdstad van Kerala en is misschien de tweede belangrijkste stad aan de westkust van India (na Mumbai / Bombay). Cochin is trots op zijn internationale haven en internationale luchthaven die het verbindt met vele grote steden over de hele wereld. Theeplantage Deze mooie stad aan zee wordt geflankeerd door de West-Ghats in het oosten en de Arabische Zee in het westen. De nabijheid van de evenaar, de zee en de bergen bieden een rijke ervaring van een gematigd equatoriaal klimaat. Strikt genomen is Cochin een klein stadje. Maar Cochin is zijn oorspronkelijke grenzen ontgroeid en is nu de algemene naam gegeven aan een groot deel van de regio grenzend aan de oorspronkelijke stad, die nu Cochin, Fort Kochi, Mattanchery, Ernakulam en vele andere nabijgelegen steden en dorpen omvat. Cochin ligt in het district Ernakulam in de deelstaat Kerala. Ernakulam is ook de naam van een stad - de administratieve hoofdstad van het district Ernakulam - maar voor alle praktische doeleinden verwijzen Ernakulam en Cochin in het algemeen naar dezelfde plaats.

Thiruvananthapuram Tour
Thiruvananthapuram (Trivandrum) is de captial van Kerala en ook het hoofdkwartier van het trivandrum District. Het is een prachtige stad aan zee gebouwd op zeven heuvels. Het ligt aan de westkust van India, in het uiterste zuiden van het vasteland, verspreid over een totaal van 2.192sq.km. Mahatma Gandhi heeft trivandrum aangeduid als "Evergreen stad van India". De stad is de hoofdstad van de staat en herbergt vele centrale en deelstaatregeringen, organisaties en bedrijven. Behalve dat het het politieke zenuwcentrum van Kerala is, is het ook een belangrijk academisch knooppunt en is het de thuisbasis van verschillende onderwijsinstellingen, waaronder de Universiteit van Kerala, en te veel wetenschappelijke en technologische instellingen, namelijk Vikram Sarabhai Space Center, Technopark en IIST.