Vakantiebestemmingen Khajuraho india

Khajuraho Tempels Geschiedenis: Madhya Pradesh is het land van de grote oudheid. Madhya Pradesh is de thuisbasis van monumenten die representatief zijn voor verschillende perioden in de geschiedenis. Van de meest populaire locaties van Centraal India, zoals rotstekeningen, boeddhistische stoepa's en tempels, staat Khajuraho bekend om zijn sierlijke tempels die een spectaculair stukje menselijke verbeelding zijn, artistieke creativiteit, prachtig architecturaal werk en het afleiden van spirituele rust door erotiek. De tempels van Khajuraho behoren tot de mooiste middeleeuwse monumenten van het land. Deze tempels werden gebouwd door de Chandella-heerser tussen AD 900 en 1130. Het was de gouden periode van Chandella-heersers. Er wordt verondersteld dat elke Chandella-heerser tijdens zijn leven minstens één tempel heeft gebouwd. Dus alle Khajuraho-tempels zijn niet gebouwd door een enkele Chandella-heerser, maar de tempelbouw was een traditie van Chandella-heersers en werd gevolgd door bijna alle heersers van de Chandella-dynastie.

De eerste geregistreerde vermelding van de Khajuraho-tempels is te vinden in de rekeningen van Abu Rihan al Biruni in AD 1022 en de Arabische reiziger Ibn Battuta in 1335 na Chr.. Lokale traditie somt 85 tempels op in Khajuraho, waarvan slechts 25 tempels overleefd zijn na verschillende stadia van bewaring en zorg. Al deze tempels zijn verspreid over een oppervlakte van ongeveer 9 vierkante mijl.
Khajuraho wordt beschouwd als de religieuze hoofdstad van Chandellas. Chandella-heersers hadden geprobeerd de politiek te onderscheiden van religieuze en culturele activiteiten, dus vestigden zij hun politieke hoofdstad in Mahoba, wat ongeveer 60 kilometer is. weg van Khajuraho en religieuze / culturele hoofdstad in Khajuraho. Hele Khajuraho was ingesloten door een muur met ongeveer 8 poorten die werden gebruikt voor binnenkomst / vertrek. Er wordt aangenomen dat elke poort geflankeerd wordt door twee dadelpalmen. Door deze aanwezige datumbomen krijgt Khajuraho zijn naam Khajura-vahika. In de Hindi-taal betekent "Khajura" 'Datum' en 'Vahika' betekent 'Lager'. In de geschiedenis wordt Khajuraho ook beschreven met de naam Jejakbhukti.

Kandariya Mahadeo-tempel
Een van de meest suggestieve en verfijnde tempels van Khajuraho Kandariya Mahadeo is de tempel, die meer dan 800 beelden vertoont. In feite is dit de meest indrukwekkende tempelstructuur in vergelijking met de rest en is gewijd aan de hindoeïstische godheid, Shiva. Binnenin, in het heiligdom, vind je een marmeren Shiva Linga omringd door ongeveer 646 beelden die het fascinerend maken. Tijdens zijn bezoek hier, kunt u ook de volledige gele zandsteen tempel met erotische sculpturen en misschien is dit het enige doel van tempels, "toont liefde en affectie art van geslacht".

Tempel van Lakshmana
Een beschrijving van een woord dat deze specifieke tempel van Khajuraho omringt, is Magnifica. Lakshmana Temple is vergelijkbaar met Kandariya Mahadeo Temple, maar het is de oudste en westerse grootste groep van Tempe. Het is absoluut een heiligdom om te bezoeken, dat zal zeker de kijker vast te leggen door middel van haar rijk gesneden beelden en adhisthana (benedendek) naar zijn hart te laten zweven om zijn prachtige kunstwerk te zien. Lakshmana tempel is gewijd aan Lord Vishnu en binnenin het heiligdom, kunt u een mooie vrouwelijke figuur stijgbeugel-vormig en hoog gesneden plafond in de portiek van de tempel te zien.

Matangeshwar-tempel
Chandra Dev gesticht door de Chandela dynastie in de negende eeuw, de tempel werd gebouwd als een heiligdom van Lord Shiva, die een Shiva Lingam acht voeten groot gemaakt van gele kalksteen gehuisvest. De ochtend van Aarti is een mooie ervaring. In tegenstelling tot de naburige tempels zijn de pilaren vrij eenvoudig, terwijl het dak prachtig bedekt is met figuren. Het is echt een van de beste plaatsen om te bezoeken in Khajuraho.

Adinath-tempel
Hij versierde de tempel van Adinath, versierd met gravures van Yakshis delicaat, dat is een mythisch wezen vrouwtje en een stijl van de islamitische architectuur op zijn Ardha Mandapa (toegangspoort), is de plaats waar u kunt wandelen en genieten van de Indiase middeleeuwse architectuur als je loopt door daar. naar je Pradakshina. Adinath is een kleine en fascinerende tempel gewijd aan de eerste Jain Tirthankar, Adinath, die ook de grondlegger van het Jaïnisme was. Deze tempel maakt deel uit van de oosterse groep tempels en wordt omringd door prachtige tuinen. Een bezoek hier kan je helpen om prachtige figuren van vrouwelijke godinnen te ontdekken.

Tempel van Javari
De Tempel van Javari maakt deel uit van de Groep van Tempels van het Oosten en valt op door zijn opmerkelijke architectuur en verfijnde interne sculpturen. Opgedragen aan Vishnu, tonen de muren van de tempel voortreffelijke beelden van verschillende mannen en vrouwen in verschillende posities. De schoonheid en pracht van de tempels laten je nooit onberoerd, waardoor het een van de meest inspirerende toeristische plekken in Khajuraho is.

Nationaal park Panna
Het Panna National Park is over het algemeen niet verzadigd door toeristen in vergelijking met andere naburige nationale parken, waardoor het een surrealistische, rustige en ontspannende omgeving is. De natuur hier is gevarieerd en omvat herten soorten zoals Sambar (in de categorie "Kwetsbare" van een lijst van de IUCN Rode Lijst van de IUCN gegevens), wilde honden (Dholes), jakhalzen, Indiase Gauri en nilgai (antilopen meer groot). in India) en, natuurlijk, grote katten zoals luipaarden en tijgers, onder anderen. Niet veel mensen weten het, maar Panna is ook de thuisbasis van de oudste olifant, genaamd Vatsala, die momenteel ongeveer 96 jaar oud is.

De Panna National Park werd beschouwd als een van de best geleide nationale parken en in India wordt beheerd door het Ministerie van Toerisme van India en de Award of Excellence gewonnen in 2007. Echter, als gevolg van stroperij en andere praktijken, het aantal het aantal tijgers in het park werd teruggebracht tot slechts 2-4 in 2008. Een efficiënte team onder leiding van IFS officer, de heer R. Shreenivasa Murthy, opnieuw tijgers in Panna andere nationale parken met bewaking en de juiste bescherming. Ze kwamen bij een succesvolle fokkerij, en daarna is het aantal tijgers tevredenheid toegenomen, tot 35 vandaag. Daarom staat Panna nu vooral bekend om haar ongelooflijke behoud van de tijger.