Vakantiebestemmingen Mumbai india

Mumbai, voorheen bekend als Bombay, is een prachtige mix van culturen en levensstijlen. Het is een van de grootste en meest bevolkte grootsteden in India. Mumbai is een verzameling van 7 eilanden die voorheen vissersplaatsen hielden. Mumbai weerspiegelt echt de diversiteit van India, omdat de stad een aantal van de grootste buurten in Azië en de duurste huizen ter wereld heeft. Het huisvest ook de meest uitgebreide filmindustrie in India: Bollywood. Het is een belangrijk centrum van kunst, cultuur, muziek, dans en theater in het land.
De stad heeft trots een lange koloniale geschiedenis, omdat het een belangrijke basis vormde voor de Indiase onafhankelijkheidsbeweging. Nadat India in 1947 onafhankelijk werd, heeft de stad veel gebieden in Bombay opgenomen, zoals Malad, Thane, Andheri, enz., En het gebied rond Bombay is enorm uitgebreid. En tenslotte, in 1960, werd Bombay de hoofdstad van Maharashtra. De stad werd in 1996 omgedoopt tot Mumbai naar de naam van de godin 'Mumbadevi'. Als je door de steegjes van Zuid-Bombay loopt, zie je nog steeds de overblijfselen van het glorieuze verleden van de stad en zie je verschillende markten, tempels, elegante restaurants en een uniek nachtleven. Mumbai heeft een van de beste en mooiste koloniale architectuur.
Er zijn veel bezienswaardigheden in Mumbai die je vol verwondering zullen verlaten. Chattrapati Shivaji Terminus, Taj Hotel, High Court, Gateway of India, Flora Fountain en de Asian Society zijn enkele van de monumenten in Mumbai die een Brits aura aan de stad geven. Dit zijn niet de enige toeristische plaatsen in Mumbai die de stad te bieden heeft. Er is nog veel meer te zien en te doen in Mumbai.

Gateway van India
Een van de meest opvallende bezienswaardigheden die de stad aanduiden, de Gateway of India, werd in 1924 tijdens de Britse Raj geboren om de komst van koning George V en Queen Mary naar Bombay te vieren. De structuur markeert het gebied als een van de belangrijkste havens van India, die formeel de elementen van de Britse grootheid symboliseert. Gelegen in het kustgebied van Apollo Bunder, vandaag is het een van de meest populaire toeristische plaatsen in Mumbai voor mensen van over de hele wereld die dit monument komen bezoeken. De Gateway of India is een referentiepunt dat de belangrijkste havens van India aangeeft en een opmerkelijke toeristische bestemming is voor gasten die verrassend genoeg in India zijn geraakt. Op een gegeven moment sprak dit referentiepunt over de grootsheid van de Britse Raj in India. Deze plek is tegenwoordig geliefd bij bezoekers en deze mijlpaal trekt verkopers, eetkraampjes en zelfs fotografie-enthousiasten aan. De passage van het eerste bataljon lichte infanterie in Somerset; Het was geregistreerd als het belangrijkste principe dat gebeurde bij de Gateway of India.

Mumbai Trust Trust Garden
De Mumbai Port Trust Garden of Sagar Upvan is waarschijnlijk een van de meest pittoreske tuinen in Mumbai. De tuinpaden worden omringd door groen en worden aan beide zijden geflankeerd door oude bomen. De tuin heeft een verscheidenheid aan geneeskrachtige en oosterse planten, evenals een aantal cactus. Er is ook een rotstuin hier.

Olifantengrotten
Gateway of India ligt binnen een straal van 10 km en is een van de belangrijkste toeristische plekken van Mumbai, de Elephanta-grotten. Men zegt dat de grotten een van de oudste bouwwerken zijn die uitgehouwen zijn in de rots van het land en een perfect voorbeeld zijn van de archaïsche Indiase kunst in verband met de cultus van Shiva. Naar schatting zijn de grotten versierd met sculpturen tussen de 6e en de 8e eeuw. Het eiland waarop de grotten zijn gebouwd, was oorspronkelijk bekend als Gharapuri en is een rustig en schilderachtig eiland met groen gebladerte en onschuldige primaten. Het driekoppige beeld van Shiva genaamd Maheshmurti is de belangrijkste attractie van dit eiland. Daarnaast verdienen de sculpturen van Shiva, in de vorm "Shiva Nataraja" en "Ardhanarishvara", een bezoek, zelfs in de grotten van Elephanta.

Marine Drive
Marine Drive, in de volksmond de ketting van de koningin genoemd, is een 4 km lange wandeling gelegen in Zuid-Mumbai. Een van de mooiste straten in Mumbai, een vogelvlucht van deze sectie ziet er 's nachts geweldig uit met de lichten die ervoor zorgen dat alles op een ketting van een koningin lijkt. De plaats komt 's nachts tot leven wanneer mensen zich ontspannen en het heldere uitzicht bewonderen of wandelen langs de boulevard met uitzicht op de Arabische Zee, verrassend therapeutisch voor de ziel. Chai-wallas, chat-wallas zijn toegevoegde bonussen voor de plaats die het een andere toeristische plek maakt om absoluut te bezoeken in Mumbai. Je kunt grote groepen mensen rond de plek zien lopen op het prachtige pad en het duizelingwekkende uitzicht op de zonsondergang observeren als de avond valt. De prachtig uitgelijnde palmbomen bieden hun gasten een spannende achtergrond. Marine Drive is ook bekend als de 'Queen's Necklace', vanwege de straatlantaarns die de weg op een parelketting doen lijken en de illusie van een ketting creëren. Marine Drive wordt beschouwd als de beste manier voor een nachtwandeling.

Filmstad in Goregaon
De stad van de cinema is een van de belangrijkste attracties van Mumbai, waardoor het een van de meest bezochte toeristische plekken in Mumbai is. Goed uitgerust met veel studio's met bergen, meren, tuinen, steden en kunstmatige steden, die het moeilijk maken om het ware van de valse te onderscheiden, de filmstad is een droomwereld voor toeristen van over de hele wereld. Gebouwd door Dada SahebPhalkeunder, de beroemde veteraanacteur, regisseur V. Shantaram, de filmstad uit het begin van de 20e eeuw, bevindt zich aan de rand van Goregaon, vlakbij het Borivali National Park. Film City wordt gebouwd door de overheid van Maharashtra, die een breed scala aan concessies en kantoren biedt aan de wereld van de cinema. Het wordt aanvaard als een van de grootste ter wereld en een charme op zich. De vervuilingsvrije basis, de stille omstandigheden en de enorme open ruimte zorgen ervoor dat mensen van alle leeftijden in vrede en respect samenkomen en verwelkomen elke vooruitgang en recente verbetering op een consistente manier op één plek. Tijdens uw bezoek aan de stad van de cinema, zal er een rondleiding zijn. Alle tours tonen verschillende delen van Bollywood-films, nasynchronisatie-acts, licht- en geluidservaringen, enz. Tickets die anders worden gewaardeerd worden berekend voor de verschillende bezoeken en Indiase en afgelegen burgers.

Victoria Terminus
Dit Victoriaanse gebouw in gotische stijl staat ook bekend als Chhatrapati Shivaji Terminus (CST) en ligt in het hart van de stad Mumbai. Net als de Gateway of India is CST een belangrijke mijlpaal in Mumbai. Victoria Terminus werd in 2004 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard en werd in 1888 gebouwd en is tot op heden een van de beste voorbeelden van gotische architectuur in India. Het is ook een van de drukste stations in Mumbai.