Vakantiebestemmingen Varanasi india

Het land van Varanasi (Kashi) is al eeuwenlang de ultieme bedevaartplek voor hindoes. Benares, ook bekend als Benares, is de oudste levende stad ter wereld. Deze paar regels van Mark Twain zeggen het al: "Benaras is ouder dan geschiedenis, ouder dan traditie, ouder zelfs dan legende en ziet er twee keer zo oud uit als alles bij elkaar". Hindoes geloven dat iemand die gezegend is om te sterven op het land van Varanasi verlossing en vrijheid van de cyclus van geboorte en wedergeboorte zou bereiken. Het verblijf van Lord Shiva en Parvati, de oorsprong van Varanasi is nog onbekend. Ganges in Varanasi wordt verondersteld de macht te hebben om de zonden van stervelingen weg te wassen.

Van Ganges wordt gezegd dat het zijn oorsprong heeft in de lokken van Lord Shiva en in Varanasi, het breidt zich uit tot de machtige rivier die we kennen. De stad is al meer dan 3000 jaar een centrum van leren en beschaving. Met Sarnath, de plaats waar Boeddha zijn eerste preek preekte na verlichting, op slechts 10 km afstand, is Varanasi een symbool van de hindoe-renaissance. Kennis, filosofie, cultuur, toewijding aan goden, Indiase kunst en ambachten zijn hier allemaal eeuwenlang tot bloei gekomen. Ook een bedevaartsoord voor Jains, Varanasi wordt beschouwd als de geboorteplaats van Parsvanath, de drieëntwintigste Tirthankar.

Vaishnavisme en Shaivisme hebben op harmonieuze wijze in Varanasi naast elkaar bestaan. Met een aantal tempels koos mevrouw Annie Besant Varanasi als het huis voor haar 'Theosophical Society' en Pandit Madan Mohan Malviya, om 'de Benares Hindu University, de grootste universiteit in Azië, te stichten. Ayurveda zou in Varanasi zijn ontstaan ​​en wordt verondersteld de basis te zijn van moderne medische wetenschappen zoals plastische chirurgie, cataract en calculusoperaties. Maharshi Patanjali, de leermeester van Ayurveda en Yoga, was ook gelieerd aan Varanasi, de heilige stad. Varanasi is ook beroemd om zijn handel en commercie, vooral voor de beste zijde en de gouden en zilveren brokaten sinds de begintijd.

Varanasi is ook al eeuwen een geweldig leercentrum. Varanasi wordt geassocieerd met promotie van spiritualisme, mystiek, Sanskriet, yoga en Hindi en geëerde auteurs zoals de altijd bekende schrijver Prem Chand en Tulsi Das, de beroemde heilige dichter die Ram Charit Manas heeft geschreven. Varanasi is toepasselijk de culturele hoofdstad van India genoemd en heeft het juiste platform geboden voor alle culturele activiteiten om te floreren. Veel exponenten van dans en muziek komen uit Varanasi. Ravi Shankar, de internationaal gerenommeerde Sitar-maestro en Ustad Bismillah Khan (de beroemde speler van Shehnai) zijn allemaal zonen van de gezegende stad of hebben hier een groot deel van hun leven gewoond

Vishwanath tempel
Gelegen in de gebouwen van Banaras Hindu University (BHU), is de Nieuwe Vishwanath Tempel absoluut een must om te bezoeken in Varanasi. De tempel is gebouwd door de beroemde familie Birla en is daarom ook bekend als de Birla-tempel. In feite is het een tempelcomplex dat uit 7 tempels bestaat. De Shiva-tempel bevindt zich op de begane grond, terwijl de Durga-tempel en Lakshmi Narayan-tempel zich op de eerste verdieping bevinden. De architectuur van de tempel is geïnspireerd op de oude Vishwanath-tempel en de structuur is gemaakt van wit marmer. De muren van de tempel zijn versierd met de tekst van Gita, die hier zeker de aandacht van de bezoekers trekt.

Monkey Temple
Monkey Temple is ook bekend als Durga-tempel en is nog een andere populaire tempel in Varanasi. De tempel is opgedragen aan godin Durga maar wordt erkend als een apen-tempel, vanwege de overmatige populatie van apen eromheen. Men gaat ervan uit dat de god van de presidentie niet door de mens is gemaakt, maar op zichzelf is verschenen. De tempel is gebouwd door een Bengaalse Maharani in een Nagara-stijl van architectuur. Niet-hindoes mogen de binnenplaats van het heiligdom betreden, maar niet het innerlijke heiligdom.